divendres, 18 de maig del 2018

ENS VISITA L'ENRIC ADSERÀ

L'artista Enric Adserà, a qui vam dedicar el projecte de col.laboració amb el Museu MAMT d'aquest any, i la seva dona, la Korrie, ens han visitat al nostre centre aquest 18 de maig. Si voleu conèxer més coses sobre aquest projecte que vam treballar a partir de la seva orbra exposada al museu de Tarragona, linkeu aquí.

La Jornada ha començat amb un intercanvi d'experiències amb els alumnes de 2n de batxillerat d'arts plàstiques a l'aula de dibuix, on l'Enric ha pogut veure les obres dels alumnes. L'artista ha explicat moltíssimes anècdotes de la seva vida i la seva formació, que han ajudat a entendre la seva obra estudiada, i ha fet riure als estudiants a estones. Ha compartit molts coneixements pràctics i consells amb els joves d'arts plàstiques, que n'han pres bona nota. Ha contestat preguntes de curiositat d'algunes alumnes: quins van ser els artistes i mestres que més el van influenciar... cosa que ha permès explicar els seus inicis amb l'arquitecte modernista Cèsar Martinell... o bé la seva estada a Barcelona treballant com a publicista. També li han preguntat com és el seu procés creatiu alhora de fer obra....I com es va decantar per la via de les arts plàstiques, tenint en compte que també li agrada tant la música (ja que ell cantava a l'Orfeó, i va ser a través d'aquesta circumstància que en un viatge a Gal·les va conèixer la que seria la seva esposa, la Korrie). L'Enric ha contestat que senzillament no ha triat decantar-se en un àmbit concret, i bona prova d'això han estat les petites mostres d'òpera que ens ha cantat a l'aula de forma espontània, regalant-nos moments entranyables plens de tendresa. 

A l'hora de pati hem tancat aquesta visita amb un pica-pica amb la directora del nostre institut, la Montserrat Vallés, moment en què la nostra companya i artista Lídia Pérez l'ha pogut saludar. Agraïm moltíssim l'esforç de l'Enric Adserà de venir al nostre institut, i de poder brindar l'oportunitat als estudiants de compartir experiències, curiositats, dubtes sobre la vida d'un artista proper. Agraïm també l'ajuda de la Marisa i la Núria de l'Equip Pedagògic del Museu d'Art Modern de Tarragona perquè sense elles aquesta trobada no hagués estat possible.

Tot seguit us passo algunes imatges....Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada